House SAR By Nico Van Der Meaulen in South Africa | Residential Design

 

housesar37

As usual, Nico Ven Der Meulen have just delivered a beautiful residence in South Africa, I had to share it with you.

From the Architects:

Designed by the highly acclaimed Werner van der Meulen, House Sar encapsulates luxury, comfort and functionality in a minimalist architectural setting. The clients approached Nico van der Meulen Architects with a modest single storey pitched roof house.

Limited views and access to the garden resulted in the rooms beings dark, and thus the clients main request was to transform this house into a light-filled open plan contemporary home. Ensuring that every room was naturally lit became the challenge for Werner van der Meulen, but one he proved could be done.

A framework of steel columns and beams surround the entrance while louvered planes conceal the four garages and floating roofs. It’s as if each plane whether wall, roof or floor has been intentionally treated differently either in material, texture or colour creating a unique entrance design.

Read More

ML Residence by Gantous Architects | Residential Design

ml_081014_01

Located in Mexico City, this modern 1000 sq. m residence was designed by Gantous Architects.The secret to having a rich volume is to know how to incorporate several finishes yet still look polished and pulled together. This is exactly how the design was tackled here. My favorite part, however, was the indoor garden. scroll below to check the remaining photos.

On another note, do you think the architects could have Lebanese origins?

Read More

Jesolo Lido Pool Villa, Italy by JM Architecture | Residential Villas

jmarchitecture_jesololidopool_03

The Jesolo Lido Pool Villa is the first of a development for 9 single-family residences in the beach town of Jesolo Lido, Italy. The villa is a custom designed prefabricated wood structure, and it was built and furnished in only 6 months. Energy-saving high standards have been applied to the shell to guarantee maximum comfort and almost zero costs throughout the four seasons. The building features wood structures as a flexible and anti-seismic system which also avoids thermal bridges. The 31 cm of perimeter insulation, argon-gas insulated glass facades, 10 kw of photovoltaic panels installed on the roof and the interior / exterior led light fixtures co-operate in making a technologically contemporary building. Because of the small dimensions of the plot, the design goal has been directed in leaving as much open space as possible. The indoor living area has transparent sides which opens towards two different-sized patios. The largest one, to the west, features a long swimming pool, which takes the entire length of the space, and two planted square inserts. An olive tree is the main three-dimensional element in the patio and it’s placed next to the staircase which leads to the underground level, where the storage and technical rooms are located.

Read More

Luxury Chameleon Pad in Mallorca | Luxury Residence

luxury pad 2

This breathtaking villa is known as the Chameleon house, due to the fact that the entire structure is lit with color changing LED. The house on the inside is mostly white with neutral furniture colors to allow the lighting effects to be the major part of the scheme.

This master piece is located in the area of Son Vida in Mallorca, Spain overlooking the sea. The house is of 3 floors, and includes 10 bedrooms, 9 bathrooms, a home theater, library,  wine cellar, helicopter pad, spa, gym, and more.

Read More

Modern Residence in Singapore | Residential Design

 

 

Luxury-mansion-in-Singapore

Completed in 2011,  Aamer designed this house in Singapore  to curve like a boomerang so that all the bedrooms could have views of the waterfront. The geometry also allowed a twenty-five meter lap pool to be incorporated on one side at the ground level. This lap pool continues as a water feature that wraps around the living and dining spaces. Aamer also designed the main spaces of the first story to be fluid and continuous so that, upon entry, one could see the waterfront straightaway. The connection to the waterfront is further reinforced by a linear timber deck that extends from the house into the pier. The clients also felt that such a spatial articulation gives the house a sense of spacious and makes it appear to be much bigger than many other rectilinear houses on similar plots at Cove Grove, Sentosa.

Read More
Seo Packages