Modern Residence in Singapore | Residential Design

Posted on March 15, 2014 in Architecture, Interiors

 

 

Luxury-mansion-in-Singapore

Completed in 2011,  Aamer designed this house in Singapore  to curve like a boomerang so that all the bedrooms could have views of the waterfront. The geometry also allowed a twenty-five meter lap pool to be incorporated on one side at the ground level. This lap pool continues as a water feature that wraps around the living and dining spaces. Aamer also designed the main spaces of the first story to be fluid and continuous so that, upon entry, one could see the waterfront straightaway. The connection to the waterfront is further reinforced by a linear timber deck that extends from the house into the pier. The clients also felt that such a spatial articulation gives the house a sense of spacious and makes it appear to be much bigger than many other rectilinear houses on similar plots at Cove Grove, Sentosa.

precious-black-and-white-interior

openness

modern-and-breezy-room

piano-and-swirl-like-stairs

Kitchen-all-white

Library-and-garden

curvy-lines

Books-details

bedroom-view-brown-and-white-decor

Bathroom-simple-decor

Transparency-and-precious-design-night-view

Luxury-mansion-in-Singapore-night-view

Aamer Architects


Leave a Reply

Seo Packages