Wirra Willa Pavilion in Australia| Architecture

ww2.png

Wirra Willa is a tiny, tranquil pavilion located in Somersby, NSW, Australia, on an 80-acre property that formerly operated as a citrus fruit orchard. Architect Matthew Woodward designed a 72 sq.m pavilion for his father surrounded by a 36 square meter courtyard. This purpose of this pavilion is to provide the father with a place to reflect and relax.

The beautiful pavilion can be used as a private guest house, floating over a lovely pond. The materials used and sleek lines go perfectly with the surrounding, complementing it exquisitely.

‘To gain the approvals of the local council, the building had to be raised twice during the building process.The area is flood-prone and the finished floor level had to be half-a-meter above the “1 in 100 year” flood level although there is a dam with two overflow spill ways. In spite of the two forced raises, the structure has retained its feel of floating and the residents can still enjoy the sensation of walking on water.’

I feel I can live there forever‚Ķ just kidding, but a couple of hours would be great ūüėČ

Read More
Seo Packages