Ralph Lauren’s Fifth Avenue Duplex | Celebrity Homes

Photographer: Richard Corman

Ralph Lauren commissioned the late decorator Angelo Donghia to rennovate and design his Fifth Avenue Duplex. For this particular place, Lauren was motivated by a “simple, almost primitive desire for clean, open space”. Donghia became one of his closest friends, Lauren liked his clean lines and simplicity.

Lauren wanted a simple retreat, a place where white was predominant and where he felt like he was “floating on a cloud”, thus the elevated level of the living room. The apartment enjoys beautiful views and a great amount of natural light.

To add to the simplicity, the herring bone wood flooring was replaced with a more simple pattern and a slightly darker tint. Materials used in the kitchens and bathrooms are now very sleek and modern with glossy surfaces and clean lines. Furniture was replaced, banana plants were discarded.