Wirra Willa Pavilion in Australia| Architecture

ww2.png

Wirra Willa is a tiny, tranquil pavilion located in Somersby, NSW, Australia, on an 80-acre property that formerly operated as a citrus fruit orchard. Architect Matthew Woodward designed a 72 sq.m pavilion for his father surrounded by a 36 square meter courtyard. This purpose of this pavilion is to provide the father with a place to reflect and relax.

The beautiful pavilion can be used as a private guest house, floating over a lovely pond. The materials used and sleek lines go perfectly with the surrounding, complementing it exquisitely.

‘To gain the approvals of the local council, the building had to be raised twice during the building process.The area is flood-prone and the finished floor level had to be half-a-meter above the “1 in 100 year” flood level although there is a dam with two overflow spill ways. In spite of the two forced raises, the structure has retained its feel of floating and the residents can still enjoy the sensation of walking on water.’

I feel I can live there forever‚Ķ just kidding, but a couple of hours would be great ūüėČ

Read More

The Burbury Hotel In Australia | Hotel Design

tb_170212_01-940x626

The Burbury Hotel is located in Barton, Canberra, a short distance from Parliament House. This 4.5 star hotel accommodates 100 guest rooms with interiors by Katon Redgen Mathieson.

 

tb_170212_03-940x606

 

Conceived for the corporate market, the hotel rooms feature dark fabric wall panels, crisp white plantation shutters, and a custom designed carpet. A timber veneer clad box separates the bedroom from the open plan bathroom area and houses a built in desk, wardrobes and a mini bar. The vanity is designed as a freestanding furniture element, whilst the shower and toilet are screened by a wall of translucent glass.

The hotel public areas incorporate dark timber wall paneling and Gohera limestone floors. The hotel corridors continue the color palette of the guest rooms with a graphic black and tan striped carpet. The Burbury Terrace on the upper level of the hotel is designed as a multi purpose venue for functions, the hotel breakfast service and as a lounge for hotel guests.

The hotel opened in September 2011.

tb_170212_04-940x626

tb_170212_07-940x626

tb_170212_08-940x626

tb_170212_05-940x745

tb_170212_09

tb_170212_06-940x626

Via The Contemporist

Read More

Minimal Sustainable Design in Australia | Residential Design

 

This project is an example of how a minimal and modern space design can be achieved to respect sustainability and eco standards. Crone Partners are the architects who designed this house located in Victoria, Melbourne, Australia.

Embracing the challenge of a relatively tight inner suburban location, and restrictive building envelope, the designers worked closely with the client to rationalize their ‚Äúwish list‚ÄĚ into a concise and deliverable brief. Little was lost in this process and even less in the translation to a finished home for the builder / client and their young family.

The house‚Äôs finely detailed bold rectilinear form is set back from the street amidst a carpet of natural ground cover. Entrance down the side of the house is made via a subtle path formed from old railway sleepers embedded into the ground. Whilst sitting comfortably in its street context proportionally, and with setbacks respectful of its neighboring properties, the view from the street confirms immediately that this house is quite different to those around it. The project is realized through a series of simple intersecting and overlapping rectangular forms. Each ‚Äúbox‚ÄĚ represents a distinct portion of the overall program. A sleeping / study zone, a living zone, a garage / workshop, and cantilevered above all of this, a parents retreat, complete with its own living area and secluded outdoor terrace.

 

Read More
Seo Packages